fredag 30 april 2010

Glada vappen!

Huset är städat, kläderna är tvättade, lillan sover ute på terassen och ikväll firar vi Valborg i goda vänners sällskap och dricker champagne och kanske någon cider också! Glada vappen på Er alla!

måndag 26 april 2010

Gamla kläder får nytt liv...

Dagarna går alldeles för snabbt -tycker ni inte!? Här hinner man bara ta upp Nellie ur sängen, så är det snart läggdags igen...Dagarna och timmarna susar förbi och tycker inte att jag hinner göra någonting...men det är väl så det ska vara när man är mammaledig! På onsdag har vi planerat in Nellie´s och min första stadsresa, så fåse hur det ska gå! Skötväskan packad med blöjor och mat, så månne det inte ska gå bra ;) Det är så kul med gamla saker och framförallt gamla kläder! Nellie fick av sin farmor i helgen en gammal tröja som Nellis farfar hade när han va liten! Kvaliteten på bomullstyget är sådant som man inte ens får för pengar idag...så otroligt härligt! Gammal spets i kragen och ärmarna och med knytband -så söt! Tänkte att man kunde ta några fina fotografier när tröjan är lagom stor på henne och göra dom i gammal stil för att dokumentera arvet! Som en kul liten grej bara!

måndag 12 april 2010

Vårdukning i amerikansk stil!

Solen lyser, flugorna surrar omkring och fjärilarna solar på terassen - nu börjar våren! Äntligen! Klockan är 11 på förmiddagen och vi har redan +12 grader ute på terassen... jag bara längtar efter att möblera där ute! Tills jag får börja trädgårdspyssla så kan man drömma om amerikanska fina dukningar som denna nedan -nästan så att man känner doften av pionerna... Förra hösten planterade jag en magnolia buske, och jag hoppas så innerligt att den har klarat denna otroliga snörika vinter med 50cm snötäcke - men det borde ju vara till fördel för buskar och växter eftersom det inte blir så hård tjäl i marken och snön har en isolerande effekt på växterna... Redan nu sticker kvistarna upp under snötäcket och jag bara väntar på att den skall börja grönska! Tills dess...så njuter jag av lilla gumman som sover så sött i sin vagga här brevid mig medans jag bloggar <3 Ha d bra i vårsolen!

tisdag 6 april 2010