fredag 30 oktober 2009

Sovrumstextilier

Underbara sovstunder....
Brunt är höstens färg för min del! Har länge sökt sängöverkast och påslakanset i denna stil och nu har jag äntligen funnit det som jag söker! Brunt blandat med rosor, vita volanglakan och vita dynvar är så fräscht! I sovrummet på övrevåningen har vi alla ytor vita inklusive golvet så där behöver man lite mörka kontraster, tyckte detta set skulle passa så bra där! Få se då, lägger upp bilder när allt är på sin plats! Tills dess... ha en trevlig helg i det mysiga höstmörkret!

lördag 24 oktober 2009

Inspiration ur boken: Jul med Ernst!

Läste boken Jul med Ernst idag från pärm till pärm: och den kan verkligen rekommenderas! Boken är full av matlagningstips, julgodisrecept, julpynt och praktiska gör-det-själv saker! Ett måste varje vinter och speciellt kring juletider är ju islyktorna! Här en blomsterarrangemang av tulpanlökar, mossa, kvistar och kumquats! Så enkelt att göra, håller länge sig fin på julbordet - eller varför inte sätta den på trappan i nysnön! Här en annan variation på julblomsterarrangemang! Köp en oasis i pyramidformat, med grillspett av trä (eller tandpetare) fäster man vackra äpplen i oasis, och sticker in granriset för att fylla ut arrangemanget! Som ytterligare dekoration kan också användas nötter, kanelstånger och kumquats... Boken är alltså fylld av underbara tips och recept - för varje gör-det-själv älskare!

torsdag 15 oktober 2009

Jul inspiration!

Tänk va knäpp man kan va!? Jag sitter redan och kollar in julpynt och funderar kring årets julfärgval? Kolla in dessa julgranspynt i fattigmanssilver - jag gillar dom SÅ mycket! Månne detta borde bli årets tema? Lyktorna till höger är inte heller fy skam, funderar på en större lykta till vindsvåningen men har också funderat på Rivieras version av lykta för blockljus: Priset för denna är 109€ så den är rätt dyr, men jag gillar stilen! Dom finns i olika storlekar och varianter, och man kan ju komibera dom på tusen olika sätt!

tisdag 13 oktober 2009

BOKTIPS: Jul med Ernst

En jul med Ernst är inte som andra jular. Ernst Kirchsteiger går sin egen väg oavsett om han binder granriskransar, bakar pepparkakor eller arrangerar hyacinter. Ledstjärnan i hans vision om den perfekta julen stavas familjemys - lugn och avskalad enkelhet.

"Julen är ingen tävling. Det handlar inte om att den som har flest tomtar vinner. Det handlar om att kunna ta en skinkmacka och en pilsner med en vän. Om att kunna landa och vara lite barnslig en stund" säger Sveriges mest välkände inredare tillika livsnjutare.

I boken bjuder Ernst på sina bästa julrecept, såväl egna kreationer som gamla traditionella familjerecept. Dessutom visar han hur man enkelt skapar fina juldekorationer, alltifrån girlanger till ljuslyktor.

Och ingen jul utan blommor! Ernst Kirchsteiger älskar blommor. Han visar oss vägen till enkla blomsterarrangemang där färgerna och formerna får styra.

  • Foto: Roland Persson
  • Cirkapris i butik: 240 kr
  • Sidantal: 128
  • Inbunden med linnerygg
  • Utkommer: på Ica Bokförlag i september 2009

Shots from upstairs!

Här kommer lite bilder från vindsvåningen igen! Taklister på plats elen är kopplad och värmen är på! Nu är det bara golv- och fönsterlister som fattas! Golvets yta kom fram på ett vackert sätt när belysningen blev kopplad - alla detaljer framträder på ett fint sätt! Vi får hoppas att nästa gång jag kommer med nå bilder från vinden så är möblerna också framme och utrymmena uppstädade!

onsdag 7 oktober 2009

Vindstrappan vill ju åxå bli fin!

Har länge suttit och funderat hur jag skall piffa upp vindstrappan till övrevåningen. Idag fick jag en lysande idé: tapeten kommer liksom dom andra tapeterna på övrevåningen vara randig men grårandig! Längs trappan upp upp till vinden skall jag fästa däcksluckor med speglar i som gör att vindstrappan kommer att kännas mera luftig, nästan som om det fanns små fönster där! Vad tror ni om min idé? ...enda frågetecknet just nu är: varifrån skall jag få dessa däcksluckor med speglar i utan att behöva lägga ut en hel förmögenhet...

lördag 3 oktober 2009

Höst...

Nu har man varit ute och städat gårdsplan, plockade lite höstpynt i samma stund. Nu är det höstfint både inne & ute! Ha en skön helg!