måndag 31 augusti 2009

Tripod i alla ära!

Belysning i höstmörkret är ju ett måste! Har alltid varit lite fashinerad av Tripod lampor, som börjar synas allt mer i höstens kollektioner. Lamporna ovan är från Ellos och Riviera Maison. Bordslampan kostar 99, den vita golvlampan 189, båda från Ellos. Den lyckade Tripoden med åror är från Riviera och där saknas prisuppgift, men jag antar att den går loss på några hundra... Sedan fann jag också dessa två hos Homeport, den vita kostar 165 och den bruna 139 - inte illa alls! Homeport säljer en del lampor i marin stil -ett tips för dom som gillar det! Nu sätter jag punkt för idag och trappar upp på vinden för att måla skorstenen vit!

lördag 29 augusti 2009

Babytider!

Det nalkas smått hemma hos oss - kan man vara lyckligare än såhär - jag tror det är svårt! För två veckoslut sen var det dags för den årliga "antikmarknaden" här i traken igen, och eftersom jag själv inte trodde jag skulle slippa dit -bad jag min kompis hålla utkik efter en gammal vagga som skulle vara i bra skick! Till min gladaste överraskning så fick jag en vagga, och titta så fin den är (efter mycket slit!) Den var brunmålad med gammal ölfärg, och uppskattas vara från 1890-talet. Jag gjorde mitt bästa att får bort den fortfarande kladdiga ölfärgen, vilket då den slipas blir varm och kladdar ytterligare.... Men till sist fick jag den som jag ville ha den, spacklade lätt små skavanker, men lämnade också några skavanker, eftersom jag vill att den skall se gammal ut fastän den är uppslipad- och målad. Detta är slutresultatet:

Vindsvåningen närmar sig finalen!

Hej igen... ...efter en låååång Bloggpaus! Sommaren lider mot sitt slut och det blir mörkare ute och mysiga stunder hemma lockar! På vinden tar det fart och nästa blir tapetsering och golvläggning... har hittat ett mycket fint golv från Quick-Step, namnet är Versailles. Golvet fås i 1,38 cm långa plank-liknande brädor, och dessutom får man köpa "golvbitar" som är 60x60 cm som kan läggas in i golvet för att skapa effekt! Kolla bilden ovan. Möblerna på vinden blir vita och sofforna gråa... jag får hoppas att allt går i hop sen! Till sovrummet på vinden funderar jag på ett annat golv...också av samma tillverkare. Nästa vecka måste vi bestämma oss, för vilka golv vi väljer - med högsta sannolikhet blir det dessa två...