lördag 21 februari 2009

Tambur

Gokväll! Tack alla Ni för era kommentarer! Det är väldigt inspirerande när man själv är ny på allt vad som heter "Blogg" att få så fina kommentarer. Här kommer mitt inlägg för ikväll: det är detaljbilder från vår tambur. Farmors gamla silverbricka som ett underlägg till flera varv med fat och en lite stormlykta med ett ljus i. Brickan är köpt från Blossom i Vasa, och under julen såldes dom också i rött! Jag hittade gamla brädor bakom vårt garage i somras som var härligt slitna - vad gör man med dom?... Jo, jag "mjölkade" dom med vit färg (vattenutspädd vattenbaserad möbelfärg), sedan sökte jag upp konsoller som skulle passa stilen, och dom hittade jag från Indiska. Spraymålade konsollerna vita och satte upp hyllan i tamburen! Själv blev jag ganska nöjd med slutresultatet =) Ha en riktigt skön helg - jag går och tittar om mina kycklingrullader är färigt stekta!

Badrum

Oj, vad länge det tog innan jag hittade beslagen till våra badrumsskåp! Jag visste hur dom skulle se ut och att dom skulle gå i grått och vara antikbehandlade... till sist fann jag skatten på Villa Veranda. Här en bild när dom blivit monterade på dörrarna! Prisvärda 3.00€/st från House Doctor!
Kan inte vänta tills det blir sommar och man kan ställa ut trädgårdsmöblerna på terassen! Här ett fint exempel på en enkel och lyckad dukning - snyggt med och praktiskt med dessa skålar utomhus. En enkel randig bomullsservett blir som pricker över i:t. På terassen är det förståss ett måste med lyktor och ljus i mängder!

fredag 20 februari 2009

Smycketräd

För dom som älskar smycken kan jag rekommendera detta smycketräd från Menu. I Finland säljs dom hos lumiliving. Smycketrädets pris är ca 50€ och då tillkommer det frakt. Varning för piratkopior som är gjorda i porslin (dom e lätta och bara trillar omkull). Orginalet är i polerad aluminium och väger betydligt mera! Snyggt sätt att ha sina smycken framme! Rekommenderas!

Lampor

Vem vill inte ha såna lampor på sitt nattduksbord? Lampan är från Lexingtons förra collektion, men liknande fås från Nordal. Därifrån får man också liknande lampa som golvlampa och vägglampa! Praktist - alla lampor i samma serie!

Sovrum

Kuddgalen som jag är, så visar jag en bild från vårt sovrum här: När sängen är bäddad ska de vara många kuddar att "puffa". Kuddarna är inköpta på Stockmann i Helsingfors, också dom stora kritstrecksrandiga som är längst bak i bilden. Om någon undrar vad som hänger på väggen är det ett litet konstverk från BoKoncept . Konstverket består av små svarta metallmynt som är ihopsvetsade till en helhet. Pris är ungefär 80€ från Vepsäläinen.

torsdag 19 februari 2009

Serveringsfat

Det här serveringsfatet är ju bara ett måste i vinter! Det bara lyser "patriot" om det här fatet! Elegant och snyggt. Det skriver vi upp på önskelistan...

Jag älskar kuddar

Rivieras kudder är också alldeles underbara - färgvalet är ju helt perfekt!

Mitt konstverk

Här kommer ett litet smakprov på tavlan som jag målade för två helger sedan. Tavlan är 90x140 cm och gjort av sågat virke. Jag grundmålade den först med målarvit (med en stänk brunt i) för att sedan blanda ihop färgen till stjärnorna och ränderna.... Den skall hänga ovanför soffan i vardagsrummet - lägger upp en bild när den e på väggen!

Ny blogg

Hej alla! Så nu har man då försökt skapa sig en egen blogg här i vinterkylan. Startskottet kom ifrån en jobbkompis som sade att bloggande är lätt - och hon visade sin egen blogg! Så nu sitter jag här, och funderar hur man skall få alla tankar nedskrivna och sen "publicerade" på min alldeles egen blogg... I min blogg hittas det många länkar till kända leverantörer av inredningsprylar - likaså hittar man också mycket länkar till web-butiker med mycket smågodis! Sidan uppdateras alltid då jag finner nåt nytt... Hoppas ni skall trivas! Jenny